✓ Hier leer je websites maken | of je laat ze maken...

Hoe maak je een (XML) Sitemap en voeg je die toe aan Google Search Console?

  • WEBSOEP.nl
  • Berichten
  • Hoe maak je een (XML) Sitemap en voeg je die toe aan Google Search Console?
sitemap-maken-en-toevoegen-aan-google-search-console

Hoe maak je een (XML) Sitemap en voeg je die toe aan Google Search Console?

Als je gebruikt wilt maken van Google Search Console begin je goed met het uploaden van een (XML) sitemap. Door middel van een sitemap komt Google te weten welke pagina’s er allemaal zijn op jouw website die interessant zijn voor het zoekend publiek. Hoe laat je dat weten aan Google? Voeg je een sitemap toe aan je website en laat dit weten aan Google in Google Search Console.

Wat is een Sitemap?

Eerst moet je weten wat een sitemap is. Een sitemap is een bestandje met alle links die jij wilt dat gezien worden door het internet. Zie het als een inhoudsopgave van je website.

Sitemap generator

Hoe maak je een sitemap? Het makkelijkst is een generator gebruiken. De meest gebruikte Sitemap generator is die van XML-Sitemaps. Op de website vul je jouw website in. Klik daarna op start. De sitemap wordt gemaakt en die kan je downloaden. Voeg die sitemap daarna toe in de public_html folder van je server.

Sitemap plugin voor WordPress

Als je een WordPress website of webshop hebt kun je een plugin downloaden om de sitemap voor jou te generen. In de video tutorials gebruik ik Yoast om een sitemap te genereren. Naast de Sitemap geeft Yoast verbeterpunten terwijl je een artikel schrijft. Die verbeterpunten gaan zijn bedoeld om betere teksten te schrijven die beter ranken in de zoekmachines. Beter ranken in de zoekmachines staat ook wel bekend als: zoekmachineoptimalisatie of SEO (Search Engine Optimization).

Goede sites leren maken met Google

Als je nou serieus werk wilt gaan maken van SEO of zoekmachineoptimalisatie kan je het beste even langsgaan het Webmaster gedeelte van Google. Daar staan alle ins en outs van kwalitatief goede website maken.

Geef een reactie

Winkelwagentje is nog leeg. Tijd om iets te kopen