✓ Hier leer je websites maken | of je laat ze maken...

Waar is mijn geld in WooCommerce Payments? Check de betalingen van Stripe

 • WEBSOEP.nl
 • Berichten
 • Waar is mijn geld in WooCommerce Payments? Check de betalingen van Stripe
geld-ontvangen-met-stripe

Waar is mijn geld in WooCommerce Payments? Check de betalingen van Stripe

In dit artikel lees je hoe je betalingen van WooCommerce Payments op je bankrekening kunt ontvangen. Voor mij was WooCommerce Payments nieuw. Normaal gesproken maakte ik een account aan bij een Payment Service Provider zoals Mollie. Tijdens de installatie van WooCommerce kom je recent de volgende zin tegen: “Ontvang betalingen met WooCommerce Payments”.

Hoe stel je Woocommerce Payments in?

Als je aan een nieuwe installatie van WordPress begint dan krijg je automatisch de optie om WooCommerce Payments te installeren. Gebruik je een oude installatie dan kan je in het Dashboard naar WooCommerce -> Instellingen -> Betalingen gaan en Woocommerce Payments installeren. Je doet het volgende:

 1. Klik op installeren of WooCommerce Payments inschakelen
 2. Vul je gegevens en Bankrekeningnummer in het scherm van Stripe en klik op gereed
 3. Je wordt teruggestuurd naar je Dashboard. klik op WooCommerce
 4. Je ziet staan: Dingen die vervolgens moeten gebeuren: “Verhoog je verkoop door nieuwe betaalmethoden toe te voegen” -> Klik daarop
 5. Klik op inschakelen
 6. Kies je betaalmehoden:
  1. Creditcard (Automatisch)
  2. Sofort (België, Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje)
  3. GiroPay (Duitsland)
 7. Na akkoord kan je bij de instellingen van “WooCommerce -> Instellingen -> Betalingen” Woocommerce Payments inschakelen.

Waar is mijn geld dan?

Geld ontvangen met WooCommerce Payments van WordPress is makkelijker dan ooit. Het probleem waar ik echter mee zat was dat ik een tijdje niet wist waar mijn geld van de (test)bestelling was gebleven. De installatie van Stripe ging snel. Je krijg geen mail. Je kan niet inloggen op de website van Stripe. Op een gegeven moment viel mij in het Dashboard van WordPress me de link “Betalingen” op. Als je daar op klikt (zie blogfoto) zie je dat je uitbetaald gaat worden. Achteraf blijkt dat je met een gratis WordPress installatie, WooCommerce Payments en een bankrekeningnummer direct betalingen kan ontvangen.

Geef een reactie

Winkelwagentje is nog leeg. Tijd om iets te kopen